Sawyer

  • Karakter: James “Sawyer” Ford
  • Yaşadığı yer: Knoxville, TN
  • Mesleği: Dolandırıcı
  • Oyuncu: Josh Holloway

Ada hayatı

Sawyer ilk başta cahil beyaz Amerikalı profili çizer ancak ilk bakışın yanıltıcı olduğunu daha sonraları anlarız. Sawyer her türlü durumda kendine çıkar sağlamayı başarır. Adanın zulacısı olan Sawyer, kazadan sonra uçaktaki sahipsiz malları saklayıp adada bir karaborsa oluşturur. Çizmeyi sevdiği köylü imajının aksine birçok bölümde kitap kurdu olarak görülüyor. Adadan önceki yaşamında kadınlara düşünlüğü bilinen Sawyer’ın adadaki favorisi Kate.

Geçmiş

Tennessee’de büyüyen Sawyer çok zorlu bir çoçukluk yaşamıştır. Bir dolandırıcı tarafından dolandırılan annesi bütün parasını kaybeder. Bunun üzerine babası annesini öldürür ve intihar eder. ‘James Ford’ ismiyle doğar ancak hayatını mahveden adamın adı olan ‘Sawyer’ı kullanmaya başlar. Hayatının amacı intikamını almak olmuştur. İronik şekilde Sawyer’ın kişiliğine bürünür ve kendisi de bir dolandırıcı haline gelir. Sawyer olduğuna inandığı Frank Duckett’i öldürmek için Avustralya’ya gider ancak aradığı adam olmadığını öğrenir.

Uçakta olma sebebi

Önemsiz suçları yüzünden Avustralya polisi tarafından sınırdışı edilir ve Amerika’ya geri gönderilir. Adam öldürme suçundan hiçbir zaman yakalanmaz.


Kaynak

0 yorum: