Locke

  • Karakter: John Locke
  • Yaşadığı yer: Tustin, Kaliforniya
  • Mesleği: Kutu imal eden bir şirkette idareci
  • Oyuncu: Terry O’Quinn

Ada hayatı

Kazadan once belden aşağısı felçli olduğu için tekerlekli sandalyeye mahkum olan Locke kazadan sonra mucizevi bir biçimde yürüme yeteneğine yeniden kavuşmuştur. Bu yüzden adanın mucizeler yarattığına inanmakta ve kazazedeler adanın sırlarını keşfederse bunun herkesin yararına olacağını düşümektedir. Becerikli bir avcı ve doğa adamdır. Geçmiş bölümlerde ambarı kendisine takıntı haline getirmiştir. Jack ile ters düşen düşünceleri bulunmaktadır.

Geçmiş

Locke bir oyuncakçı dükkanında işçi ve kutu imal eden bir firmada müdür olarak çalışmıştır. Şizofreni hastası olan annesi Emily Annabeth Locke Santa Rosa Akıl Hastanesi’nde yatmaktadır. Bir keresinde Locke’u babası olan Anthony Cooper’a yönlendirmiştir. Cooper ihtiyacı olan böbreği alabilmek için Locke’nin her zaman hayal ettiği baba-oğul ilişkisini kendisine yaşatacakmış gibi rol yapmıştır. Locke öfke kontrolü seanslarında tanıştığı Helen ile duygusal bir bağ kurmuştur.

Uçakta olma sebebi

Walkabout adlı doğa aktivitelerine katılmak için Avustralya’ya gitmiş fakat yürüyemediği anlaşılınca geri gönderilmiştir. Bu Locke’nin dönüş yolculuğudur.


Kaynak

0 yorum: